Hoe kan je goed worden in lockpicking?

lockpick_plaatjeOm goed te worden in lockpicking is het allereerst belangrijk dat je goed gereedschap hebt.
Deze kun je zelf maken of bestellen in een online lockpick webshop maar ze moeten in ieder geval van goede kwaliteit zijn. Dit kan wel degelijk een groot verschil maken in uw behendigheid bij sloten met lockpicking. Het is ook handig om een assortiment van verschillende soorten lockpicks op te bouwen zodat je een goede lockpick set hebt waarmee je tijdens het lockpicken de keuze hebt uit verschillende soorten.

Wat ook belangrijk is is dat een goed de basiskennis leert en begrijpt wat je probeert te bereiken met lockpicking. Bij verschillende slotsystemen zijn ook verschillende technieken nodig om deze te kunnen lockpicken. Verdiep u dus in deze verschillende technieken en probeer te visualiseren wat u teweeg brengt in het slot. De kleinste bewegingen hebben al een grote invloed in het slot. Dit komt omdat de onderdelen in het slot erg klein zijn, dit zorgt ervoor dat elke beweging al invloed heeft. Lees hiervoor ook de lockpick introductie handleiding.

De derde en de belangrijkste stap goed te worden in lockpicking is oefening. Oefening is onontkoombaar om goed te worden in lockpicking. Uw vingers moeten gewend raken aan de kleine bewegingen in het slot.

Om deze te kunnen herkennen en te beïnvloeden is oefening nodig. Zelfs al weet nu precies wat er allemaal gebeurt in het slot en hoe het allemaal werkt is het nog steeds noodzakelijk om te oefenen om te weten voor het daadwerkelijk voelt.

Een oefen slot kan hier erg bij helpen. Er zijn een paar goede oefensloten waarbij u gelijk kunt zien wat u teweeg brengt terwijl u aan het lockpicken bent. Dit is waanzinnig handig omdat je zo je bewegingen direct kunt koppelen aan je bevindingen.Je kunt zien wat er gebeurt als je meer of minder druk uitoefent en als je een pin aanraakt. Soms heb je al het slot al bijna gelockpicked terwijl je het niet eens doorhebt en kan je door slechte bewegingen de gezette pinnen juist teniet doen.

Het is ook ontzettend leuk om in groepsverband te oefenen. Zo kun je elkaar uitdagen en concurreren om beter te worden. Ook kun je zo informatie uitwisselen en van elkaar leren. Veel succes met lockpicking!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *