Klantenservice

 

Heb je een vraag? We helpen je graag! De meest gestelde vragen hebben we al voor je beantwoord.
Kun je het antwoord niet vinden? Neem dan contact met ons op.

Vragen over bestellingen

Is mijn bestelling gelukt? Want ik heb nog geen orderbevestiging gehad.

Je ontvangt na het bestellen direct een orderbevestiging van Lockpicks.nl. Controleer de inbox van jouw e-mailadres of je spam folder op berichten van ons, als je deze zoekt. Je zult bovendien nog berichten van ons ontvangen over de verzending van jouw bestelling, zodat je alles online in de gaten kunt houden.

Hoe snel word ik terugbetaald als mijn bestelling verkeerd geplaatst is?

Is er iets niet goed gegaan met jouw bestelling of wil je er om wat voor reden van afzien? Dan kan je jouw bestelling retour sturen of annuleren door contact met ons op te nemen. Als de bestelling in ons bezit is zullen wij deze controleren en indien in nieuw staat weer in het assortiment opnemen. Vaak maken wij dezelfde dag nog het geld over naar de rekening van de betaler.

Waar vind ik de factuur van mijn bestelling?

Er wordt standaard een factuur aan de orderbevestiging van iedereen toegevoegd. Controleer de inbox (of spam folder) van jouw e-mailadres om de factuur van jouw bestelling te downloaden.

Wie mogen er bij Lockpicks.nl bestellen?

Zowel particulieren als bedrijven mogen een bestelling bij Lockpicks.nl plaatsen. Is jouw bedrijf niet in Nederland gevestigd? Dan hoef je geen BTW te betalen. Neem in dit geval contact met ons op.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Alle bestellingen worden tussen 16:30 en 17:30 opgehaald door DHL. Als jouw bestelling hiervoor geplaatst is, dan ontvang je een e-mail van ons met de melding dat jouw bestelling wordt ingepakt. Hierna ontvang je een nieuw bericht zodra DHL jouw bestelling heeft opgehaald. Dit bericht zal de track en trace gegevens van jouw zending bevatten. Je mag jouw bestelling vanaf de dag na het bestellen al thuis verwachten.

Wat zijn de retour instructies?

Een retour aanmaken is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van jouw bestelling. Je hoeft geen reden op te geven om hier gebruik van te maken. Neem a.u.b. contact met ons op voor meer informatie over het retour sturen van jouw bestelling.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn bij lockpicks.nl gratis, als je een bestelling plaats van €50,- of meer. Bij bedragen hieronder rekenen wij €2,95 voor bestellingen binnen Nederland. Bij bestellingen naar België rekenen wij €5,95 aan verzendkosten. Helaas liggen de bedragen voor het verzenden voor ons nog hoger dan dit, hier hebben wij vooralsnog weinig invloed op.

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Nee. Wij hebben helaas geen afhaaladres voor onze klanten.

Ik heb een vraag die hier niet tussenstaat, kan ik dit aan jullie vragen?

Wij zijn altijd benieuwd naar hoe we onze klanten kunnen helpen, dus stel ons je vraag gerust. Om contact met ons op te nemen kan je ons bereiken op info@lockpicks.nl 

We hebben ook een forum, misschien kun je daar ook meer informatie vinden over je vraag. Het forum kun je vinden op: forum.lockpicks.nl

 

Vragen over Lockpicking

Hoe lockpick ik sloten?

Als je begrijpt hoe het slot dat geopend dient te worden werkt, dan kan je het slot lockpicken. Hierdonder vind je een uitgebreide pagina over hoe lockpicking werkt:

https://www.lockpickinguniversiteit.nl/lockpicking/

Hoe houd ik het slot vast?

Er zijn verschillende manieren om een slot vast te houden, zoals: een deur, in je handen, in een bankschroef, slot monteren in een stuk hout, of een slotenklem maken.

In welke richting moet je lockpicken?

Dit hangt allemaal af van het slot. Je zal moeten letten op de richting waar het slot heen draait, als je de sleutel gebruikt, want dit is de richting waar je naartoe moet draaien. Vaak werkt het als je met de klok mee draait. Als je het slot alleen kunt lockpicken in de tegenovergestelde richting om het slot te ontgrendelen, dan zal je een plugspinner nodig hebben.

Hier een leuke truc als vervanger van de plugspinner:

https://www.lockpickinguniversiteit.nl/tof-trucje-als-vervanging-van-plugspinner/

Is raken/lockpicking slecht voor een slot?

Als je de techniek correct uitvoert, dan reageert je slot er hetzelfde op als op de bijbehorende sleutel. Bij te veel druk op het slot of met een klein beetje ongeluk kan het zijn dat je het slot van binnen kapot maakt. Vind je dit erg spannend klinken? Dan kan je het beste beginnen met een oefenslot (zie hierboven).

Kunnen jullie helpen voorwerp ABC te openen?

Nee. Wij zullen onze diensten niet verlenen om een voorwerp te ontgrendelen. Helaas zijn wij niet de goedkope service die je helpt, omdat je een slotenmaker te duur vindt. Als je wilt leren lockpicken, dan is het raadzaam om een goedkoop slot te kopen. Probeer het slot te openen zonder sleutel en ga opzoek naar nieuwe uitdagingen.

Kunnen jullie helpen om auto ABC te ontgrendelen?

Auto's zijn vaak afgesloten met een plaatjescilinderslot. Leer hoe je plaatjescilindersloten moet lockpicken. Als je wilt leren hoe je de mooie Mercedes van je buurman kunt lenen zonder de ramen te breken, dan is lockpicking niets voor jou. In dat geval kan je het beste dit contactformulier invullen.
Lockpicks kunnen een autoslot beschadigen

Hoe weet je of er een pin goed boven de scheidingslijn geplaatst is?

Als de pin goed geplaatst is, dan zal je vervolgens geen enkele weerstand meer voelen van de springveer. De springveer duwt de onderste pin namelijk op de scheidingslijn. Zodra de bovenste pin boven de scheidingslijn zit zal de onderste pin dus vrij in de kamer vallen door de zwaartekracht.

Waarom zou ik een andere techniek dan de rake techniek gebruiken?

De rake techniek wordt vaak toegepast om sloten te openen zonder sleutel. Raking is daarentegen over het algemeen een stuk minder nauwkeurig en zal daardoor minder goed werken op geavanceerdere sloten. Als je wilt leren hoe je lockpicking nauwkeurig kunt toepassen, dan adviseren wij om Single Pin Picking (SPP) te bestuderen.

Ik wil een slot kopen waar ik goed mee kan oefenen, waar moet ik zoeken?

Zoek naar wat sloten zonder merk. Let er ook goed op of de sloten "lockpick bestendig" zijn, als dat zo is, dan moet je een ander slot zoeken. Je kunt ook eens langs lopen bij je slotenmaker om te vragen of zij toevallig sloten hebben waar ze afstand van willen doen. Soms hebben zij sloten waar de sleutel van kwijt is, dit zijn de beste sloten voor een lockpicker.

Oefensloten waar je het sluitmechanisme van binnen kunt zien zijn ook een aanrader. Deze vind je hier:

https://lockpicks.nl/product-categorie/lockpick-oefening/

Ik ben net begonnen met lockpicking, maar ik krijg slot ABC maar niet open. Wat nu?

Maak een foto van je slot, vind de specificaties en het typenummer. Als je deze specificaties kunt delen, dan kunnen we kijken hoe dit slot met lockpicking open gemaakt kan worden. In de tussentijd raad ik een oefenslot aan die we in de volgende vraag aanbevelen.

Deel je slot op ons forum:

http://forum.lockpicks.nl/sloten-f8/

Ik krijg enkel slot ABC open, maar ik wil meer kunnen. Hoe lang duurt het voordat ik goed ben in lockpicking?

Als je blijft oefenen en de mechanica van sloten bestudeerd, dan zal je beter worden. Het kan misschien wel jaren duren waarin je iedere dag oefent om betere te worden met lockpicking. Dit is een hobby waar je net zo veel kan uithalen, als dat je er in stopt.

In welke volgorde hoor ik de pinnen van een slot te lockpicken, van voor naar achter of van achter naar voor?

Geen van beide richtingen. Het is een ongeschreven regel dat je van achter naar voren moet lockpicken. In de realiteit dien je te voelen welke pin het meeste weerstand biedt tijdens het lockpicken. Houd er rekening mee dat als je één pin naar beneden duwt, de volgende pin nog meer weerstand zal bieden om te lockpicken. Je zult dus telkens iedere pin moeten voelen voordat je er één boven de scheidingslijn plaatst.

Hoe maak ik mijn eigen lockpick set?

Er zijn veel verschillende soorten afval die gebruikt kunnen worden om lockpicks van te maken, denk aan: ruitenwissers, bestek, BH's, etc. Voor een uitgebreide uitleg over het maken van je eigen lockpick set kan je het beste kijken naar deze pagina van LockpickingUniversiteit:

https://www.lockpickinguniversiteit.nl/lockpick-set-maken/

Wat is raken (harken)?

Raken is een Engelse term voor een lockpick techniek dat op harken lijkt. Je zet druk op het slot met de tensionwrench en plaatst de rake lockpick achterin het slot. Vervolgens trek je de rake lockpick langzaam uit het slot, terwijl je druk blijft houden op slot. De druk i.c.m. de rake techniek zorgen ervoor dat de pinnen één voor één boven de scheidingslijn geplaatst worden.

Geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Wellicht kun je het nog proberen op ons forum.
Of neem contacteer ons op info@lockpicks.nl