Lockpick Set

Op zoek naar een lockpick setje? Op LockpickWebwinkel.nl vindt je lockpick setjes van de beste merken ter wereld. Met deze lockpicks is het mogelijk om veel verschillende soorten sloten te openen zoals cilindersloten, hangsloten, fietssloten en zelfs auto sloten.
 

We zijn verhuisd!


Bekijk ons actuele aanbod van lockpick setjes op: https://lockpickwebwinkel.nl/product-categorie/lockpick-set/
   

Welke lockpick set moet ik kiezen?

Het is soms lastig om erachter te komen welke lockpick set het beste bij je past. Een aantal punten waar wij altijd op letten voor het adviseren van een passende lockpick set zijn als volgt:
 • Wat is je persoonlijke lockpick stijl?

  Veel lockpickers hebben hun eigen lockpick stijl of bepaalde lockpicks waarme ze het fijner vinden om mee te lockpicken dan andere. Dit is ook de reden waarvoor veel ervaren lockpickers hun lockpicks op maat laten maken. Hoge kwaliteit zelfgemaakte lockpick door Ratyoke
  Zo is er ook een sieraden maker bekend als Ratyoke die lockpicks op maat maakt voor professionele lockpickers. Tijdens het kiezen van je lockpick set is het verstandig om op bepaalde kenmerken van je lockpick set te letten. Zitten alle favorieten lockpicks erin? Of zijn de handvatten misschien niet te klein of te scherp? Voor mensen met grote handen kan het heel vervelend zijn om een langere tijd met kleine lockpicks te moeten werken.
 • Wat is het budget?

  Indien je genoeg geld beschikbaar hebt dan raad ik persoonlijke de Slimline lockpicks van SouthOrd aan. Deze zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn mooi afgewerkt. De C2010 was een van mijn eerste lockpick setjes en ik gebruik deze nog steeds. Indien je er met respect mee omgaat kun je er heel lang plezier van hebben. Als je op zoek bent naar een goedkopere lockpick set met een goede prijs kwaliteit verhouding dan raad ik de LPXS-15 aan. Deze bied een divers aanbod van verschillende lockpicks voor een scherpe prijs. Er wordt voor deze set geen verzendkosten gerekend.
 • Hoelang lockpick je al?

  Als je pas net begint met lockpicking en je nog niet zeker weet of je veel tijd en energie wilt investeren in de sport dan is het misschien goed om eerst een simpelere lockpick set aan te schaffen zodat je de locksport op een laag drempelige manier kunt verkennen. Lockpicking kan op zijn tijd namelijk erg frustrerend zijn en je hebt aardig wat doorzettingsvermogen nodig om er echt goed in te worden. Het zou zonde zijn als je professionele lockpick set na een lockpick avontuur van twee weken stof ligt te happen. Daarin tegen kan een professionele lockpick set wel echt een verschil maken in je succes met lockpicking. Bij het maken van deze keuze speelt ook het volgende punt mee.
Op de product pagina's van de lockpicking setjes staan ook vaak recensies van andere lockpickers. Op deze pagina is ook een overzicht te vinden van de ervaringen van de Lockpicking Universiteit.
Pijl naar beneden
 
 

Waarvoor gebruik je al die verschillende lockpicks?

Lockpick zijn te verdelen onder de twee categorieën waar ze voornamelijk voor worden gebruikt. Namelijk de lockpicks die gebruikt worden voor Single Pin Picking en de lockpicks die gebruikt worden voor Raking.

Single Pin Picking techniek

Single Pin Picking word ook wel SPP genoemd en is een van de populairste technieken voor het lockpicken van een stiftcilinder slot systeem. Deze techniek staat bekend om de verfijnde vaardigheid die vereist is om deze techniek succesvol te kunnen uitvoeren. Het is een zeer geavanceerde techniek waarbij de locksport beoefenaar probeert om de pinnen een voor een naar de juiste positie te brengen.
 
Bekijk hier een fragment van single pin picking.
 
Er is veel oefening vereist om deze techniek te beheersen. De subtiele veranderingen in het slot tijdens het lockpicken zijn namelijk zo klein dat je echt moet trainen om dit aan te kunnen voelen. Een ervaren lockpicker kan precies voelen aan een pin of hij al op de juiste positie zit of niet. Daarnaast is het ook nog een kunst om de minuscule pinnen exact juist aan te kunnen raken zonder andere pinnen te verstoren. De single pin picking techniek is een van de belangrijkste technieken die je kunt gebruiken om een slot succesvol te kunnen lockpicken. Het is erg lastig te bemeesteren maar oefening baart kunst.

Welke lockpicks gebruik je voor Single Pin Picking?

 • Hook Lockpick
  Hook lockpick voor het lockpicken van Stiftcilindersloten met de Single Pin Picking techniek. Hook lockpicks bestaan in veel verschillende afmetingen. Langer, korter of juist met een scherpere bocht. worden vaak gebruikt door de meer ervaren lockpickers die echt de kleinste veranderingen in het slot kunnen waarnemen en beïnvloeden. Ze gebruiken de hook lockpick om een voor een de pinnen in het slot af te gaan om te voelen welke pin al op de juiste positie is gezet en welke niet. Door het dunne en elegante ontwerp kunnen ze heel precies te werk gaan.

 • Gonzo Lockpick
  Gonzo lockpick voor Single Pin Picking De Gonzo lockpick valt onder de hook lockpicks en zul je niet heel vaak hoeven te gebruiken. Deze hook pick is zo extreem dat het soms zelfs lastig is deze in het sleutelgat te krijgen. De Gonzo lockpick is vooral handig voor extreem diepe pin posities waar je de pin tot in de diepste positie moet zetten.
 • Rocker Lockpick
  De Rocker lockpick valt ook onder de hook picks en is vooral handig wanneer je achter in het slot een pin op een diepe positie moet zetten maar niet de andere pinnen wilt storen. Soms is het namelijk lastig om bepaalde pinnen te zetten zonder daarbij andere pinnen te verstoren. De unieke vorm van de Rocker lockpick is in sommige gevallen erg handig.
 

Raking techniek

Raking is een techniek die zowel als beginners als bij ervaren lockpickers zeer populair is. De techniek werkt bijzonder goed op plaatjescilindersloten maar is net zo goed op stiftcilindersloten te gebruiken. Bij de raking techniek is het de bedoeling om zoveel mogelijk pinnen te gelijk in globale bewegingen op de juiste positie te krijgen. De nadruk ligt minder op het pin per pin herkennen en bewerken maar meer op het globaal.
 
In deze video wordt er een hook lockpick gebruikt voor het lockpicken van het slot. Zoals je ziet kan dit makkelijk maar normaliteit worden vooral veel bredere lockpicks gebruikt om de raking techniek uit te voeren. Met bredere lockpicks bedoel ik de lockpick vormen die meerdere pinnen tegelijk aanraken. Op deze manier kun je sneller verschillende pinnen naar hun correcte positie brengen.

Welke lockpicks gebruik je voor Raking?

 • Diamond Lockpick
  De diamond lockpick is een van de meest gebruikte lockpicks omdat je er zowel de raking als de single pin picking methode mee kan uitvoeren. Diamond lockpicks kun je voor zowel Single Pin Picking als Raking gebruiken. Het voordeel van Diamond lockpicks is dat ze door hun vorm makkelijk het slot in glijden. Bij sommige sloten kan het voor komen dat je er moeilijk in of uit komt. De Diamond lockpick maakt het mogelijk om gemakkelijk heen en weer te bewegen.
 • Snake Rake
  De snake rake lockpick is een bekende lockpick die vaak gebruikt wordt bij de raking lockpicking methode. Hook lockpicks bestaan in veel verschillende afmetingen. Langer, korter of juist met een scherpere bocht. worden vaak gebruikt door de meer ervaren lockpickers die echt de kleinste veranderingen in het slot kunnen waarnemen en beïnvloeden. Ze gebruiken de hook lockpick om een voor een de pinnen in het slot af te gaan om te voelen welke pin al op de juiste positie is gezet en welke niet. Door het dunne en elegante ontwerp kunnen ze heel precies te werk gaan.
 • W Rake
  De w-rake is een van de bekendere raking lockpicks. Het lijkt een beetje de voorganger van de bogota lockpick geweest te zijn. De W rake ook bekend als camel rake is in bijna elke standaard lockpick set te vinden en is in mijn mening een soort van voorganger van de Bogota lockpick. Goed voor raking vooral bij stiftcilindersloten.
 • L Rake
  De city rake is ook bekend onder de naam L rake en wordt eigenlijk alleen maar gebruikt voor de raking lockpick techniek. De L Rake is ook bekend onder de naam City Rake en wordt eigenlijk alleen gebruikt voor de raking lockpick techniek. Simpele sloten kunnen soms binnen enkele secondes kunnen worden geopend. Vooral geschikt voor stiftcilindersloten maar eventueel ook voor plaatjescilindersloten.
 • Bogota Rake
  De bogota rake is de laatste jaren flink in populariteit gestegen. Het ontwerp van Raomundo van het lockpicking 101 forum is een groot succes. De Bogota rake is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen onder de meer ervaren lockpickers. Het is een ontwerp van Raimundo; een bekende lockpicker van het lockpicking 101 forum. De lockpick is vernoemd naar de drie bergtoppen om het dorpje Bogota in Colombia.
 • Key Extractor
  Lockpick om een gebroken sleutel uit een slot te peuteren. Dit is niet geen lockpick maar wel een zeer handige tool voor wanneer uw sleutel of lockpick is afgebroken in het slot. Deze lockpick is zeer small en klein met een klein haakje aan het einde waarmee je de gebroken sleutel of lockpick eruit kunt vissen.

  De bovenstaande lockpicks zijn speciaal ontworpen om je lockpicking ervaring zo vloeiend mogelijk te maken. Het metaal dat gebruikt wordt voor het maken van de lockpicks wordt op een speciale manier behandelt om zo de lockpicks zo stevig mogelijk te maken. Vaak is het de bedoeling dat de lockpicks zo dun mogelijk gemaakt moeten worden. Het is dan geen overbodige luxe om extra nadruk te leggen op het maximaliseren van de sterkte van de lockpicks. De lockpicks die zijn omschreven zijn slechts een aantal voorbeelden om u een beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is. De mogelijkheden zijn eindeloos en voorkeuren verschillen per individu. De omschrijvingen van deze lockpicks zijn ook gebaseerd op mijn eigen ervaring.  
 
Pijl naar beneden
 

Tension Wrench

Doordat de lockpicks er allemaal zo interessant uit zien is het makkelijk om de tension wrench te vergeten. Des al niettemin is de tension wrench even belangrijk of misschien zelfs wel belangrijker dan de lockpicks. Zonder de juiste spanning van de tension wrench maakt het namelijk niet uit wat je allemaal uit haalt met de lockpicks. Een goede samenwerking tussen het gebruik van de tension wrench en de lockpick is essentieel voor het kunnen lockpicken van een slot. Ook de spanning met de tension wrench moet je mee spelen. Soms net wat meer en soms net wat minder spanning. Het heeft allemaal effect op de pinnen in het slot. Vooral bij sloten met beveiligingspinnen is het erg belangrijk dat je goed weet aan te voelen hoeveel spanning er nodig is om het slot te kunnen lockpicken.
tension-wrench-spanner-lockpick-tools
Tension wrenches zijn er in verschillende maten en modellen. Het verschil zit vooral in de breedte en dikte. Kleine verschillen kunnen er voor zorgen dat de tension wrench niet in het sleutelgat past of juist wel. Er zijn veel verschillende sleutelgaten dus het is handig om een aantal verschillende tension wrenches in je lockpick set te hebben. De dubbele tension wrench is ontzettend handig bij plaatjescilindersloten. Maar kan ook bij stiftcilindersloten met een lastige ingang goed van pas komen.  

Lockpicking en computerhacking

U kunt het vergelijken met een anti-virus systeem. Deze moeten constant geupdate blijven om de veiligheid van het systeem te kunnen waarborgen. Ook op het gebied van fysieke beveiliging worden er constant nieuwe ontdekkingen gedaan waaruit blijkt dat sommige systemen niet de veiligheid kunnen waarborgen waarvoor ze ontworpen zijn. Hacker die een slot probeert te openen met lockpicking en hackingNet zoals er in de digitale wereld mensen constant actief bezig zijn om de huidige beveiligingsystemen op de proef te stellen. Zo zijn er ook dus mensen die dit met fysieke systemen doen. Het komt zelfs vaak voor dat dit ook dezelfde groep mensen zijn, juist omdat beide bezigheden zo vergelijkbaar zijn. Sloten veranderen elke dag en locksport beoefenaars zien het als een uitdaging om deze nieuwe veranderingen weer te slim af te kunnen zijn. Hier worden elke keer weer nieuwe lockpick setjes en ander gereedschap voor ontworpen. Bij Lockpicks.nl zijn we verweven in de internationale lockpick gemeenschap om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en tools. Dit is ook de reden waarvoor we bijna elk maand wel weer een uitbreiding van ons assortiment aanbieden.  

In sportverband sloten kraken

Over het algemeen heerst er een oordeel dat de beoefenaars van lockpicking altijd een alternatief motief hebben om deze kunde te bemeesteren. Lockpick bijeenkomst Echter blijkt het in de praktijk dat het juist deze mensen zijn die helpen om ons bewust te maken van de gevaren van slechte beveiligingssystemen. Door hun nieuwsgierigheid weten ze ernstige kwetsbaarheden te ontmaskeren die anders ongemerkt misbruikt hadden kunnen worden. Door de open houding en eerlijke verstrekking van de informatie kan er ten minste adequaat op gereageerd worden. Op deze manier kunnen huiseigenaren een beter inzicht krijgen in hoeverre ze nu echt kunnen vertrouwen op sloten. Aangezien we ontzettend veel toevertrouwen aan sloten is dit niet een onderwerp om niet serieus te nemen. Eerlijkheid en een open houding is de enige weg naar werkelijke verbetering van deze systemen.  

De uitdaging van Lockpicking

Lockpicking is op zichzelf al een uitdaging. Daarom is het slim om te beginnen met goed gereedschap. Dit kan een groot verschil maken tussen het wel of niet open krijgen van bepaalde sloten. Ben je zoek naar een specifieke lockpick set of heb je andere vragen? Twijfel niet om contact op te nemen via info@lockpicks.nl We helpen je graag verder op pad met je lockpicking avontuur!