Nooit zelf sloten repareren

Bij iedere willekeurige bouwzaak kun je tegenwoordig sloten kopen. Het is daarom ook aantrekkelijk om zelf aan de slag te gaan als je zelf een slot wilt plaatsen, repareren of vervangen. Het lijkt immers goedkoper en sneller. Toch wordt je aangeraden om dit niet zomaar zelf te doen, als je hier geen verstand van hebt. Onvakkundig geplaatste sloten kunnen namelijk veel gemakkelijker geforceerd worden door inbrekers. In dat geval wordt goedkoop ineens duurkoop.

 

Inbraakpreventie

Slotenmakers zijn op de hoogte van de allernieuwste technieken en mogelijkheden van inbraakpreventie. Zij kunnen met een vakkundig oog meteen zien waar in jouw huis of op de zaak de zwakke plekken zitten. Deze slotenmakers werken met de allerbeste sloten en gecertificeerd hang- en sluitwerk die ijzersterk zijn en dus moeilijk geforceerd kunnen worden. Vakkundig geplaatste sloten zitten stevig op hun plek en gaan gegarandeerd heel wat jaren mee. Een slotenmaker beperkt zich niet alleen tot sloten en het hang- en sluitwerk. Zij kunnen ook op deskundige wijze anti-inbraakstrips plaatsen en indien je daar behoefte aan hebt zelfs van een heus alarmsysteem voorzien. Deze complete inbraakbeveiliging is z’n geld dubbel en dwars waard.  Ook na een inbraak kan een slotenmaker ervoor zorgen dat je alle deuren en ramen weer goed kunt afsluiten.

 

Klusjesmannen

Niet alle klusjesmannen zijn slotenmakers. Hoe handig iemand ook is, het slotenmaker-vak is een ambacht. Slotenmakers kunnen je adviseren over welke sloten geschikt zijn voor jouw type deuren en ramen en welke andere maatregelen je zou kunnen treffen om het huis zo goed mogelijk te beschermen tegen indringers. Een slotenmaker kan jou ook helpen wanneer je je sleutel bijvoorbeeld is afgebroken en kunnen sloten repareren die door veroudering niet meer naar behoren werken. Slijtage en roestvorming kan ervoor zorgen dat jouw slot niet meer optimaal werkt, dat het slot hapert of blijft klemmen. In dat geval kan een slotenmaker jouw slot repareren of vervangen met een nieuwere variant die gemaakt is van sterkere en duurzamere materialen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *